יום שני, 23 באפריל 2012

MACROLENE OUT

ברפואה כמו ביתר שטחי החיים מופיעים מדי  פעם, המצאות וחידושים שמטרתם להקל על החיים ,להפיק תועלת וניצולת רבים יותר במינימום מאמץ והשקעה .בין אם ההמצאה או התגלית  מוצלחים או לא  , ניתן לראות פעמים רבות כי קיימת התלהבות סוחפת עד היסטרית  המתבטאת בפרסומת רעשנית  על כל צורותיה , עיתונות , מאמרים  רעש וצילצולים  וכעבור פרק זמן מה ההיסטריה חולפת  הפרסומת פוחתת, מופיעים מאמרים כנגד והתלהבות מתפוגגת רק לאחרונה יצאנו  (PIP ממשבר משתלי הסיליקון הצרפתיים  הבעייתיים  ששמשו להגדלת חזה ( וההמלצה הגורפת לגביהם כיום : להוציאם ומיד .
הינה עתה  בא תור המקרולן , תכשיר מבוסס חומצה היאלורונית , המשמשת זמן רב למילוי קמטים , עכוזים, שפתיים ופגמים אחרים  שיווקו החל  ב-2008 השוודית    י  תחת שם זה להגדלת שדיים .
  אל דאגה , החומר בטוח לשימוש ומתפרק תוך חצי עד שנה ללא בעיות מיוחדות אינו רעיל  ואינו גורם נזקים בלתי הפיכים לחזה . בכל זאת  לאחר מספר מחקרים  וסקר שערך האיגוד  לכירורגיה פלסטית  הבריטי בו הסכימו 25% מהנשאלים כי החומר עלול להפריע לגילוי ,הגדרת ואבחון גידולים  שונים בשד כולל סרטן שד .החליטה רשות התרופות והבריאות  הבריטית להפסיק את השימוש בו (זה קרה אתמול )   למטרת הגדלת חזה .קדמו לה  האיגודים המקבילים בצרפת  שקראו להפסקת השימוש במקרולן לצורך הגדלת חזה והודעת החברה עצמה (לפני מספר ימים ) על הפסקת השימוש במקרולן- ספציפית להגדלת חזה  תוך דגש  כי לא מדובר בתכשירים אחרים מבוססי חומצה היאלוריונית  למטרות אחרות .
 כשראיתי בזמנו פרסומים נלהבים  בעתונות העולמית והישראלית אודות חומר הפלא שמנפח בהזרקה פשוטה שדיים לתפארת ,  העלתי מספר תהיות :א. איך עושים זאת בכמות המוגבלת של 100-150 סמ"ק השווים לחצי כוס מים ב. אמנם לא כואב  במיוחד אבל  לחזור על זה כל חצי שנה? ובמחיר יקר  ג. מדוע לרוץ לפני  שקבלת אישור מרשות התרופות והמזון  האמריקנית ?
הינה הוכחה  כי הסבלנות (ואולי הנסיון רב השנים שצברתי בהגדלות חזה משתלמים) . ראה נא ברשימת המאמרים ,מאמרי בשם : הגדלת חזה באמצעות הזרקת מקרוליין  MACROLANE
 ולמעונינים במידע נוסף מעמיק יותר, בבקשה  :
מקרולן הוא חומר מילוי  על בסיס חומצה היאלורונית ( השם נגזר מהמילה היונית יאלוס שפירושה זגוגיתי ) הינה פוליסכריד (שרשרת מולקולות  סוכרי)  מוצר טבעי בגופם של כל בעלי החיים  מיוצר ע"י תאים הקרויים  פיברובלאסטים ונמצא את החלל שבין תאי הרקמות. לחומצה היאלוריונית  תפקידים חשובים כגון שמירה על לחות(בזכות תכונת אגירת המים ) נפח וגמישות העור . בגופנו כמות ממוצעת של כ- 15 גרם חומצה היאלורונית, כל יום שליש מכמות זו  דהיינו 5 גרם מפורקים ומתחדשים . הפירוק זה מתבצע  באמצעות אנזים הקרוי היאלורונידאז (Hyaluronidase),החומצה היאלורונית בצורות שונות משמשת  בשטחי  רפואה שונים  מזה כ50 שנה כזרז לריפוי פצע לאחר ניתוחים בעיניים כירורגיה אורטופדיה  עור ועוד .עשרות מיליונים בעולם טופלו בחומר זה . בשנות ה2000- המוקדמות  חדרה החומצה היאלורונית  לתחום הניתוחים הקוסמטיים  כחומר מילוי  שקעים ודפורמציות בעור השבת נפחים  ומילוי קמטים .באישור  מינהל התרופות  האמריקני (FDA ) . בטיחותו של החומר מוכרת וידועה .תכונת אגירת המים היא זו שבעיקרון עוזרת  לחומר  להעניק לעור שקוע מדולדל ויבש מיצוק והצערה  תכונה תורמת נוספת היא השפעתו על פירוק חלבון ישן ועידוד החלפתו בחדש . התוצאות נשמרות לתקופה של חצי שנה עד שנה לאחריהם יש לשוב ולהזריקו שוב .קיימים סוגים שונים של חומרים מבוססי חומצה היאלורונית והשמות המסחריים רבים. כולם בצורת ג'ל פחות או יותר שקוף ומכאן שמה של החומצה ההיאלורונית (היאלוס ביוונית: זכוכיתי, זגוגי) , מוכר במיוחד  חומר המילוי  בשמו מסחרי רסטילן .כיום החומר אינו מופק מבעלי חיים ( ובכך מופחתת גם  תגובה  אלרגית אליו ) אלא בטכניקות  מצוי המבוססות על הנדסה גנטית  כשהמקור הוא מעטפת  תאי חיידקים שונים .מחקרים הראו לאחרונה כי מנגנון הפעולה של החומצה ההיאלורונית הוא לא רק קשירת מים אלא גם מניעת הפירוק של הקולגן שנותר בעור ועידוד הייצור הטבעי של קולגן חדש.תופעות הלוואי האפשריות :אודם, בצקת קלה ושטף דם קטן. בדרך כלל  החולפות כבור מספר ימים ללא סימנים .
 בגוגל : חומצה היאלורונית ,מקרולן ,M ACROLENE

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה